Medena torta Nedelja

Radka SlavovaRadka Slavova
Pomoćnik kuvara
3639910
Medena torta Nedelja
Fotografije: Radka Slavova
1 / 2
20/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Uzimamo specijalan slobodan dan, da bismo uživali kako treba u medenoj torti Nedelja"

Potrebni sastojci

  • kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • med - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - oko 3 šolje
  • krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • brašno - 4 supene kašike
  • šećer - 1 šolje
  • jaja - 3 komad
  • maslac - 30 g
  • vanila - 2 komada
  • bela čokolada - 1 komad
  • crna čokolada - 1komad
  • orasi - 1šolja
  • krokan
  • šećer - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite malo maslac i med i dobro promešajte. U njih dodajte jaja, šećer, ulje. Na kraju dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Zamesite meko testo, ostavite ga u frižideru da se malo stegne.

Posle podelite na 5 lopti, svaku razvijte oklagijom na koru prečnika veličine kalupa za tortu. Svaku ispecite u kalupu, obloženom papirom za pečenje.

Pripremite krem tako što stavite 800 ml mleka u šerpu na vatru, zajedno sa šećerom. Za to vreme umuite jaja sa brašnom i dodajte mleko. Čim mleko provri, sipajte smesu od jaja uz neprestano mešanje. Kad skinete sa vatre stavite maslac i vanilu. Smesu podelite na dva dela, u jedan stavite belu čokoladu, a u drugi crnu. Čokolada treba da se rastopi.

Grilijaš napravite tako što rastopite šećer i sipate na papir za pečenje. Kad se ohladi, sitno ga izlomite.

U kalup za tortu stavite prvu koru, malo prelijte /po želji/, namažite jednim kremom, pospite pečenim i mlevenim orasima, grilijašem. Posle stavite drugu koru, namažite drugim kremom, i tako dok ne poređate sve kore.

Odozgo ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: