Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Slani Rolat»Sočan slani rolat sa hlebom

Sočan slani rolat sa hlebom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Sočan slani rolat sa hlebom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 6
21/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Da li ste spremni za najukusniji kulinarski izazov - pogledajte kako se pravi veoma jednostavan slani rolat sa hlebom"

Potrebni sastojci

  • hleb - 12 krišaka za tost, bez kore
  • krem sir - 250 g, filadelfija
  • kačkavalj - 200 g (izrendan)
  • slanina - 150 g, dimljena (tanko isečena)
  • sveže mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte krem sir sa svežim mlekom i kratko pasirajte. Zapecite slaninu na roštilju ili gril tiganju.

Na streč foliju poređajte kriške hleba, treba malo da se preklapaju. Razvucite oklagijom, da biste dobil tanku koru, Obilno namažite krem sirom, ali i odvojite deo krem sira.

Preko namazane kore stavite rendani kačkavalj, i od njega odvojite mali deo. Sitno iseckajte slaninu rasporedite je preko kačkavalja.

Uz pomoć folije uvijte u čvrst rolat, od uže strane. Uvijte kao bombonu i savite u frižider na jedan sat.

Izvadite rolat i skinite foliju. Ceo rolat namažite odvojenim krem sirom i pospite preostalim kačkavaljem. Rolat stavite u pleh, oblžen papirom za pečenje.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: