Jednostavna mekana pogača bez mešenja

21/03/2018
"Nije potrebno da ste majstori za mešenje, mekanu pogaču možete napraviti po ovom receptu, i rezultat je zagarantovan "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano574
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 600 h
  • semenke - miks za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u polovini toplog mleka, šećera i brašna. Umutite jaje sa preostalim mlekom i uljem.

Prosejte brašno i sipajte pololvinu u veliku kutiju. Sipajte dve smese i uz pomoć velike kašike lepo promešajte. Mešajte i dodajte još prosejanog brašna dok ne dobijete testo.

Stavite papir za pečenje u pleh, namažite uljem i sipajte testo, ne treba da ga oblikujete, ovako se dobija interesantniji oblik, nego kad zamesite testo.

Ostavite da nadođe, nakon toga pospite semenkama i pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti