Pile sa krompirom i pavlakom u vatrostalnoj činiji

26/03/2018
"Gladnici znaju o kakvom ukusnom jelu govorimo, a vi možete samo da zamislite "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano323
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 650
  • pileće grudi - 400 g
  • pavlaka za kuvanje - 100 g
  • salsa od paradajza - 200 g, pržena
  • kravlji maslac - 35 g
  • belo vino - 150 g
  • kačkavalj - 100 g, izrendan
  • pršuta - 50 g, mali komadi
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite, operite i isecite krompir na velike kocke. Skuvajte ih u šerpi sa vodom. Izvadite i ocedite. Stavite u veliku posudu izgnječite presom. Stavite so, kravlji maslac i malo pavlake.

Pileće meso sameljite u multipraktipraktiku na mleveno meso. Pržite u malo maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju. Stavite so i biber. Sipajte vino i sačekajte da tečnost provri.

Vatrostalnu činiju namažite sa malo kravljeg maslaca. Rasporedite polovinu krompir pirea, preko njega polovinu paradajza, a odozgo meso. Poravnajte i dodajte preostali paradajz. Iseckajte malo svežeg bosiljka.

Sipajte preostalo pire. Poravnajte i pospite rendanim kačkavaljem i pršutom. Pecite u umerenoj rerni dok ne dobije lepu, zlatnu koricu. Pospite svežim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija