Brzi uštipci bez mešenja

26/03/2018
"Brzo napravljene i duplo brže pojedene - ovo su naši uštipci bez mešenja "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije35
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano836
  • Pregledi tokom meseca227
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • šećer - 1 supena kašika, kristal
  • so - 1 prstohvat
  • rum - nekoliko kapljica tečne esencije
  • maslac - 30 g
  • brašno - 1 i 1/2 šolje, belo
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo jaje i u njega dodajemo prašak za pecivo, so, šećer i nekoliko kapljica ruma. Dobro promešamo i sipamo sveže mleko, malo ugrejemo, nastavljamo da mutimo.

Dodajemo rastopljeni kravlji maslac (30 g). Postepeno sipamo prosejano bello brašno (1 i 1/2 šolju istom čašom kojom smol merili sveže mleko) ili koliko je potrebno da dobijmo gusto i lepljivo testo.

Uključujemo ringlu i stavljamo ulje da se ugreva. U manjoj posudi sipamo više ulja 2 cm, za prženje.

Ulje ne treba sa bude mnogo vrelo. Ringla jmi e na 6 stepeni, uključujm na 4. Uzimamo kafenom kašičicom od testa i drugom kašikom skidamo smesu, i stavljamo u urejano ulje.

Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju, skoro braonkastu, da bismo bili sigurni da su se uštipci iznutra dobro ispržile.

Izvadimo ih rešetkastom kašikom i stavljamo na papir za pečenje da se ocedi višak masti. Možemo ih posuti šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija