Pitomi zec, punjen i pečen

26/03/2018
"Kada je zec dobro pripremljen, niko ne pita da li je bio divlji ili pitom "
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za špikovanje sitno iseckamo - slaninu, šargarepu, čenove belog luka. Po dužini celog zeca napravimo duboke proreze oštrim nožem i u svaku dobijenu rupicu stavljamo isečene sastojke za špinovanje.

Sitno iseckamo mladi luk, a pečurke na kriške. Pržimo ih u malo masti. Dodajemo pirinač i peršun, takođe sitno iseckan.

U nadev u tiganju dodajemo malo vode i ostavljamo da se krčka oko 5 minuta na umerenoj vatri. Kad napunimo zeca, zatvaramo ga uz pomoć čačkalica za zube. Razume se možemo ga i zašiti.

Zeca pečemo na oko 180 stepeni, oko sat i po - dva, koristimo duboki pleh i dodajemo malo vode u meso. Skidamo foliju, prelivamo zeca sa malo sosa i pečemo još 15-20 minuta ili dok ne dobije braonkastu koricu.

Mnogo je važno da pre serviranja pažljivo izvadimo konac ili čačkalice za zube.

Da bi nadev bio aromatičniji ponekad možete dodati vrganje - suve, sveže ili zamrznute. Da bi korica bila hrskavija, možete natrljati zeca smesom od začina po želji i u njih dodajte malo brašna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija