Način pripreme
Za ovu tortu će vam biti potrebne četiri kore. Svaku koru pripremite na ovaj način:
U posudi umutite četiri jajeta sa dve supene kašike šećera. Mutite mikserom na velikoj brzini. Kad jaja pobele, dodajte vanilu, jednu supenu kašiku izrendane kore od limuna i tri supene kašike ulje. Lepo umuie i isključite mikser. Nakon toga posepeno dodajte deset supenih kašika brašna. Lepo promešajte. Gotovu smesu sipajte u okrugao pleh, obložen papirom za pečenje. Poravnajte malo odozgo.
Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Čačkalicom za zube proverite da li je gotovo. Ako na čačkalici ostaje smesa, znači nije gotovo.
Tako ponovite još tri puta. Treba da ispečete četiri kore. Nakon toga pravite fil.
U šerpu stavite 700 ml svežeg mleka da se ugreje. U maloj posudici umutite jaja, šećer, brašno i vanilu. Promešajte. Nakon toga dodajte 100 ml svežeg mleka, mešajte dok nee dobijete homogenu smesu.
Kad se mleko ugreje sipajte smesu u njega, mešajte neprestano. Domaći fil mešajte neprestano dok se ne zgusne, ali ne mnogo. Pre nego što skinete sa vatre, dodajte kesicu želatina.
Nakon toga skinite sa vatre. U gotov krem dodajte pavlaku, lepo promešajte.
Svaku koru izbušite viljuškom. Stavite jednu koru-krem. Nakon toga ponovo koru i tako do kraja. Zavšrite korom.
Sastavljenu tortu stavite u zamrzivač. Ja sam je držala tamo oko 2-3 sata, ali i jedan sat je dovoljan.
Nakon toga izvadite iz zamrzivača i isecite oštrim nožem oblikujte. Stavila sam slike da vidite kako treba da je isečete.
Kad oblikujete tortu, pripremite fil od maslaca. Pripremite ga tako što mikserom umutite kravlji maslac i šećer u prahu. Ovim filom lepo namažite tortu.
Ukras:
Crveni fondan razvucite i isecite krugove. Počnite od manjeg prema većem. Svaki krug secite na dva dela i ređajte na tortu. Počnite od sredine. Svaki krug fondana oblikujte tako da liči na laticu ruže. Ređajte da liči na ružu.
Posle isecite listove od zelenog fondana. Stavite pored ruže.