Pileći bataci bez kostiju u sosu

31/03/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Bataci su, časna reč, jednostavno odvojeni od kosti i toooliko su ukusni "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 353
  • Pregledi tokom meseca198
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • crni luk - 1 glava
  • paradajz sos - 100 g
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno. U malo masnoće ga zapržite dok ne dobije kristalnu boju.

Isecite pileće meso na zalogaje i dodajte ga u luk. Propržite dok meso ne bude gotovo uz povremeno mešanje.

Pospite brašnom, pobiberite i pospite alevom paprikom i promešajte. Dodajte paradajz sos i nalijte oko 200 ml vrele vode. Posolite po ukusu i promešajte.

Ostavite da se krčka još 5-10 minuta.

Servirajte sa garnirungom po vašoj želji!
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti