Svinjski flam sa krompirom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Svinjski flam sa krompirom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
31/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Nepretenciozan, apetitan, savršen - krt, svinjski flam sa krompirom"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 800 g, flam
  • krompir - 500 g
  • ulje - 50 ml
  • pivo - 100 ml
  • voda - 200 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
  • so - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski flam isecite na komade. Začinite solju i biberom. Očistite i isecite krompir na velike komade.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju ili šerpi i pržite meso. Kad se zaprži, dodajte krompir i lepo promešajte.

Dodajte još malo soli i bibera, i kuvajte, mešajte oko 2-3 minuta.

Zaprženo svinjsko meso i krompir prebacite u pleh. Pospite alevom paprikom i prelijte pivom i vodom.

Jelo pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Mešajte za vreme kuvanja. Gotovo jelo pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: