Marinirana svinjska kolenica u kesi, pečena u rerni

01/04/2018
"Mariniraš i pečeš, a nakon toga okupljaš prijatelje i častiš - ovo je naš recept za sreću "
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano199
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kolenice pospite solju i ostavite sa strane. U posudi izgnječite čenove belog luka, dodajte maslinovo ulje, sok od limuna, kečap, sos vorčester, senf, mleveni biber i konjak.

Mešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu kašu. U kolenicama napravite male proreze nožem, nakon toga po celoj površini rasporedite pripremljenu kašu-marinadu.

Meso prebacite u kesu za pečenje, zajedno sa grančicama majčine dušice i ruzmarina, a nakon toga stavite u frižider na minimum 12 sati. Kesu sa mariniranim kolenicama stavite u pleh, na dno sipajte oko pola šolje vode.

Kesu izbušite čačkalicom za zube na nekoliko mesta i stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dva i po sata. Pre nego što bude gotovo skinite kesu i pecite kolenice dok ne dobiju lepu koricu.

Servirajte sa prilogom po želji. Ja samo koristila to što mi je pleh bio veliki i oko kolenica sam poređala začinjeni krompir, koji sam dodala u sredini pečenja.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti