Gladak krem karamel

Potrebitel#204737Potrebitel#204737
Šegrt
175645
Gladak krem karamel
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
02/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Pogledajte kako da svaki put pripremite savršen krem karamel bez rupica - najglađi krem karamel na svetu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 300 - 350 g
  • za karamel
  • šećer - 200 - 250 g
  • voda - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo treba dobro da umutite jaja. U posebnu posudu sipajte sveže mleko (ugrejte ga u mikrotalasnoj) i u njega dodajte umućena jaja, neprestano mešajte mleko. Dodajte i šećer i ponovo mešajte dok se ne rastopi.

Pripremite posudice za krem karamel, poređajte ih u pleh, u koji posle treba da sipate toplu vodu, pre nego što rasporedite karamel u posudice.

Sada već priremate karamel, šećer i vodu stavite na vatru i mešajte da ne zagori.

Kad karamel bude gotov, rasporedite ga u posudice, ali nemojte zaboraviti da pre toga voda u plehu treba da bude topla.

Kad sipate karamel na sno, odozgo sipajte smesu od jaja (nemojte da prelivate posudice).

Stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni oko 1 sat i 10-20 minuta. Temperatura ne treba da bude prejaka, da voda ne bi provrila.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: