Taške (Banatsko-katolički recept)

02/04/2018
"Napravićemo taške po ovom receeptu, i mislimo da ih pojedemo sami, ali vama ćemo bez razmišljanja dati recept "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano260
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad + 1/2 ljuske jajeta sa vodom (ili oko 20 ml)
  • brašno - oko 150 g
  • za nadev
  • kravlji sir
  • za sos
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 supena kašika
  • voda
  • so - 1 prstohvarat
  • hleb - 1 kriška, star
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte jaje sa vodom i dodajte brašno /ovde je malo pitanje - po receptu treba da je 300 g, ali to je nemoguće za jedno jaje, tako da sam ja koristila 120-150 g brašna). Testo treba da bude mekano i da se ne lepi.

Uvijte ga u streč foliju i ostavite 20-30 minuta da odstoji.

Gotovo testo podelite na dva dela, da bi vam bilo lakše da razvlačite (ako ste iskusni i znate da možete da uspete sa jednom loptom, ne morate da delite testo). Razvijte na tanak list.

Stavite izmrvljen sir u pravu liniju. Uvijte i pritisnite ivice da se zalepi. Isecite rebrastim nožem, tamo gde ste pritisnuli. Prstima napravite udubljenja po celoj ivici i markirajte svaku tašku. Isecite istim nožem po pritisnutim mestima.

Tako uradite dok ne potrošite list testa. Poređajte ih na brašnom posutu radšinu površinu i ostavite dok ne napravite sos.

U šerpi ugrejte malo ulja i propržite alevu papriku. Dodajte brašno i sačekajte nekoliko minuta (pazite da ne zagori). Razredite sa vodom i posolite. Sos treba da bude kao za frikase. Stavite jednu po jednu tašku, pazite da se ne zalepe i sačekajte da se skuvaju (neki ljudi za vreme kuvanja stavljaju vezu mirođije za aromu).

Izmrvite krišku hleba na mnogo fine mrvice i lepo ih ispržite sa jednom supenom kašikom ulja.

U tanjir stavite taške, pospite ih mrvicama hleba, a odozgo mirođijom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti