Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Čomlek»Čomlek sa telećom kolenicom

Čomlek sa telećom kolenicom

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
1212433932
Čomlek sa telećom kolenicom
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
03/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
265 min.
Porcije
6
"Iako im naziv potiče od turske reči čomlek - posuda, čomleci su tradicionalna bugarska jela, spremljena dubokim dinstanjem u glinenoj posudi. Jedan od najukusnijih je čomlek sa telećom kolenicom."

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 - 1, 5 kg kolenice, isečene na kolutove
  • krompir - 1 kg
  • luk - 5 glavica, crni
  • beli luk - 1 veća glavica
  • maslac - 5 kašika, biljni
  • belo vino - 1 i po šolja, kvalitetno
  • paprike - 5 - 6 komada, suve
  • ruzmarin - 2 struka
  • biber - 25 - 30 zrna
  • lovorov list - 4 lista
  • piment - 2 zrna
  • šećer - 2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, luk se iseče na krupno, čenovi belog luka se razdvoje i ostavljaju sa ljuskom.

Sastojci se stavljaju u odgovarajuću glinenu posudu s poklopcem. Posole se, dodaje se biljna masnoća i promeša se.

Stavlja se belo vino. Peče se u rerni 4 do 4 i po sata na 150 stepeni. Servira se sa svežim povrćem ili turšijom i suvim crvenim vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: