Medene pileće džigerice

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Medene pileće džigerice
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
03/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Više se ne kaže medeno mi oko srca, već jedu mi se medene džigerice"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 700 g
  • mladi luk - 2 struka
  • med - 1 kašika (puna)
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sirće - 1 kašičica
  • univerzalni sos - 2 kašike
  • belo vino - 1 šolja
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite džigerice na krupne parčiće. Propržite ih na kratko u maslinovom ulju, pokrivene poklopcem.

Nakon što se blago zarumene izvadite ih i pokrijte poklopcem.

U masnoću koja je ostala, dodajte još dve kašike maslinovog ulja i luk isečen na parčiće.

Nakon što se zaprži sasvim blago, dodajte i ostale sastojke (med, sirće, vino i univerzalni sos).

Kada se sos blago zgusne, vratite batake, promešajte i pospite biberom.

Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: