Svinjetina u kesi iz rerne

03/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3215
"Kako da dobijete na lutriji ne znamo, ali znamo kako da napravite najukusniju svinjetinu u kesi "
Priprema10 min.
Kuvanje95 min.
Ukupno105 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano714
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, bez kostiju
  • brašno - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • senf - 1 kašika
  • soja sos - 1 kašika
  • beli luk - 3 čena
  • majonez - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • belo vino - 30 ml
  • luk - 2 glavice
  • piment - 3 zrna
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pravi emulzija od začina (brašno, biber, senf, soja sos, majonez, šećer, aleva paprika) i istucanog belog luka.

Luk se iseče na polumesece. Oprano i osušeno meso se natrlja dobijenom smesom, dok može blago da se izbuši na nekoliko mesta da dublje upije začine.

Začinjeno meso se stavlja u kesu za pečenje i dodaju se ulje, vino, zrna pimenta i isečen luk. Kesa se dobro zatvori i vrh se ostavlja okrenut na gore.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta, a posle se smanjuje na 170 stepeni. Peče se još oko 80 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija