Okrugao milibrot (kozunak) sa nitima

04/04/2018
"Savršeni okrugao oblik i neodoljiv miris - ovako izgleda savršen milibrot "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano276
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (jedno belance je za premazivanje)
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 150 g
  • zaslađivač - 1 supena kašika, tečan
  • rakija - 1 supena kašika
  • brašno - 600 g
  • vanila - 2 komada
  • esencija limuna - 1 ampula
  • limun - 1 komad (kora)
  • suvi kvasac - 7 g, dr. Oetker
  • maslac - 40 g
  • mast - 20 g
  • ulje - 30 g
  • šećer - za posipanje
  • listići badema
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo aktivirajte kvasac sa malo ugrejanog svežeg mleka, šećerom i malo brašna, treba da dobijete konsistenciju boze. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi.

Umutite jaja sa šećerom na penu, u posudi pomešajte sve tečne sastojke bez polovine pomešane masti, i postepeno počnite da dodajete prosejano brašno.

Prebacite testo na radnu površinu i počnite uporno da mesite, dodajte preostalu masnoću, širite rukama, sakupljate, uvijate, i tako dok se sva mast ne upije.

Ostavite testo da se udvostruči i nakon toga napravite okrugli milibrot, napravite fitilje. Možete napraviti oblik na mnogo načina, uplitanje pletenice i uvijanje oblik puža, ili kao što sam ja uvija dva fitilja i uvila u oblik puža, a oko stavila drugi fitilj, čiji sam kraj savila odozdo.

Za raskoš i interesantniji izgled, u centar sam stavila malo slatkog. Kalupe u kome ćete peći su po vašem izboru, duboki, ili u plehu, obloženom papirom za pečenje, oni treba da budu na velikom razmaku jedan od drugog.

Ostavite da nadođu, nakon toga ih namažite, pospte bademima, šećerom i pecite u rerni dok ne dobiju zlatnu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti