Pržene krofnice sa kremom

04/04/2018
"Ovamo, dajemo ukusne krofnice, ovamo prijatelji - dođite da probate "
Priprema120 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno150 min.
Porcije9
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g, meko
  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 1/2 pakovanja, svež (od 42 g) ili suv (7 g)
  • so - 5 g
  • voda - 75 ml, mlaka
  • šećer u prahu - 30 g
  • kora od limuna - od pola limuna, izrendana (ili 2 vanile)
  • ulje - za prženje
  • za krem
  • skrob - 2 supene kašike, pšenični
  • sveže mleko - 250 ml
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 2 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi. Stavite u mini pekaru. Razbijte jaja, stavite so, šećer, limun/vanilu i odozgo brašno.

Uključite na program za mešenje i nadolaženje. Dodajte po malo od maslaca (on treba da bude mnogo mekan, ali ne rastopljen) dok se potpuno ne integriše.

Ako nemate mini pekaru, možete mutiti mikserom. Testo je lepljivo i neće moći da se mesi rukama. Sačekajte da testo nadođe. Treba da se utrostruči.

Pospite brašno po radnoj površini i pažljivo razvucite testo u kocku. Isecite okruglom čašom i ostavite ponovo da nadođe.

Pržite u mnogo ulja, na umerenoj vatri (pazite a ne izgoru spolja, a unutra da ostanu žive). Izvadite ih na tanjir i ostavite da se ohlade.

Napravite krem, stavite polovinu mleka na vatru, zajedno sa šećerom i vanilom. U preostalu polovinu stavite skrob, žumanca i mešajte žicom.

Dodajte toplo mleko u hladno, mešajte neprestano. Vratite na vatru i sačekajte da se zgusne. Ostavite da se potpuno ohladi, i uz pomoć šprica napunite vaše krofnice.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti