Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Oraha»Torta od oraha sa parčićima čokolade i kafom

Torta od oraha sa parčićima čokolade i kafom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Torta od oraha sa parčićima čokolade i kafom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
05/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Dijeta nema nikakve šanse pred ovom tortom od oraha sa parčićima čokolade i kafom"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • kafa - 5 kašika, espreso
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 1 kapsula
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • crna čokolada - 100 g
  • mleveni orasi - 100 g
  • Za glazuru
  • maslac - 50 g
  • kafa - 2 kašike, espreso
  • rum - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umuti unapred razmekšan maslac sa šećerom u vazdušast krem. U krem se dodaju jaja i kafa. Smesa se promeša.

Dodaje su prethodno prosejano brašno, pomešano spraškom za pecivo i vanilom. Nakon mešanja se dodaju mleveni orasi i čokolada, izmrvljena na male parčiće (isto tako mogu da se koriste i čokoladne mrvice).

Nakon dobrog mešanja sastojaka smesa se sipa u kalup pokriven papirom za pečenje. Kora se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Dok se peče sprema se glazura. Za tu svrhu se istopi maslac i dodaje mu se kafa, rum i šećer u prahu. Sve se muti mikserom dok se ne dobije gusti krem. Ovim kremom se maže ispečena i ohlađena kora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: