Ruske palačinke - bljine

05/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3101
"Otkrićemo vam kako se spremaju svetski poznate ruske palačinke, a vi ćete nam reći da li su vam se dopale "
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 070
  • Pregledi tokom meseca391
  • Pregledi tokom desmice96
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • voda - 2 šolje, topla
  • maslac - 2 kašike, istopljeni maslac ili margarin
  • kvasac - polovina kocke
  • brašno - 5 - 6 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u hladnom svežem mleku, dodaju se umućena žumanca.

Drugi sastojci se dodaju sledećim redom - voda, maslac, 4 šolje brašna. Promešana smesa se ostavlja da naraste oko 20-30 minuta. Nakon toga se dodaju preostale dve šolje brašna.

Dobija se testo, malo gušće nego za obične palačinke, koje se ostavlja da ponovo naraste oko 20 minuta.

U tankom mlazu se sipa u vrelo ulje i prži dok ne postane zlatasto.

Serviraju se sa džemom ili sirom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija