Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Seoski paprikaš sa pilećim batacima

Seoski paprikaš sa pilećim batacima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77816k943
Seoski paprikaš sa pilećim batacima
Fotografije: Diana Kostova
2 / 8sa Videom
05/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I zato što znamo da je na selu sve ukusnije, spremili smo vam seoski paprikaš sa pilećim batacima"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada (1, 2 kg)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 5 - 6 komada, srednji
  • celer - 2 struka sa listovima
  • koncentrat paradajza - 4 kašike
  • paprika - 2 komada, crvena ili zelena
  • ulje - 100 ml
  • sušeno povrće - 1 - 2 kašike, u prahu
  • peršun - za posipanje
  • brašno - 1 - 1, 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • jabukovo vino - 50 - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite šargarepe na četvrtine, a celer na sitne kocke, luk sameljite u blenderu u finu kašicu. Krompir oljuštite i stavite u vodu dok ne dođe vreme da ga dodate u jelo.

2. Zagrejte ulje i u njemu izdinstajte šargarepe, paprike i celer sa malo solim dok ne omekšaju. nakon toga dodajte samleveni luk. Mešajte oko 3-4 minuta na umerenoj vatri, da ispari voda koju je pustilo povrće i stavite koncentrat od paradajza i jabukovo vino.

3. Promešajte na kratko da ispari i stavite i alevu papriku. Ubrzo stavite batake, dobro očišćene i oprane i nalijte vodu, toliko da prekrije sastojke.

4. Kuvajte 20 minuta i dodajte krompiriće isečene na krupno. Kuvajte još 20 minuta na umerenoj do tihoj vatri ili dok potpuno ne omekšaju i ne budu gotovi meso i krompir.

5. Pred kraj kuvanja dodatno začinite solju, namrvljenom ljutom paprikom, povrćem u prahu i brašnom razmućenim sa malo vode, a pre nego što ga dodate u jelo dodajte i kutlaču bujona, da se ujednače temperature.

6. Ostavite da se zgusne i isključite ringlu, ostavljajući još 5-6 minuta šerpu na njoj. Servirajte jelo vruće, posuto sveže iseckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: