Pohovani pileći bataci sa susamom

06/04/2018
"Otkad ne brojimo kalorije, hrana je duplo ukusnija - probajte i uverićete se sami "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano992
  • Pregledi tokom meseca103
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 10 komada
  • peršun - 3 struka
  • luk - 1 mala glavica
  • so - 2 supene kašike, ravne
  • za pohovanje
  • brašno - 1 šaka
  • prezle - 1 šaka
  • susam - 1/2 šake
  • jaja - 2 komada
  • bosiljak - 1 supena kašika
  • majonez - 1 supena kašika
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1 supena kašika, sitno iseckan
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte 2 litre vode i dodajte strukove peršuna, malu glavicu očišćenog luka i 2 ravne supene kašike soli. Stavite na vatru da provri i dodajte prethodno očišćene i oprane batake, kuvajte 15 minuta.

Izvadite batake i poređajte na ubrus, ostavite da se osuše od vode. Pripremite smesu za pohovanje tako što u posudi umutite jaja i dodate bosiljak, sitno iseckan peršun, izrendan čen belog luka i majonez.

Dobro promešajte. U poseban tanjir sipajte prosejano brašno, a u treći tanjir pomešajte prezle i susam. Ugrejte ulje na umernoj vatri, uvaljajte osušene batake, prvo u brašno, posle u smesu od jaja, i na kraju u prezle.

Pržite dok ne dobiju lepu zlatnu boju sa svih strana, to je od 3-5 minuta. Gotove batake poređajte na ubrus da se ocedi višak masti.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti