Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Mekana srca za zaljubljene

Mekana srca za zaljubljene

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Mekana srca za zaljubljene
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 12
06/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
9
"I zaljubljenima je potrebna hrana, zato vam preporučujemo ova srca za zaljubljene"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 25 g, svež
  • pavlaka - 300 ml, slatka, tečna
  • maslac - 100 g, mek
  • šećer - 100 g
  • med - 30 g
  • rum - 2 supene kašike
  • tečna čokolada - oko 300 g za nadev
  • braon šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte malo pavlaku i u njoj rastvorite kašiku šećera i kvasac, izrmvite prstima. Ostavite da se aktivira 5-8 minuta.

2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u njega sipajte jedno jaje, malo umućeno, kašike ruma, rastopljeni maslac i kvasac.

3. Zamesite meko, elastično testo i prebacite ga na radnu površinu, nema potreba da je posipate brašnom, zato što je testo masno i ne lepi. Mesite 10-15 minuta i nakon toga ga udarajte 100 puta o radnu površinu. Oblikujte loptu, vratite u posudu i pokrijte streč folijom i odozgo krpom. Ostavite da nadođe dva sata na toplom.

4. Premesite ponovo pet minuta i podelite na 9 jednakih delova, od kojih oblikujete loptice i posle rukama napravite fitilje. Svaki od njh razvije oklagijom, da se spljeska, i u sredinu, po dužini stavite liniju tečne čokolade, (čokolada treba da bude na sobnoj temperaturi, da bi stvarno bila tečna). Uvijte tako da dobijete tanak rolat i da nadev ne izađe, nakon toga oblikujte u srce, tako što dva kraja podivijete ka unutra, uvijete krajnje delove na dva rolata, i lagano povučete zaobljeni deo, tako da dobije oblik srca.

Poređajte na rastojanju jedno od drugog, u pelh, namazan ili obložen papirom za pečenje. Zato što nisu svi mogli da stanu u jedan pleh, ja sam pekla iz dva puta.

5. Ostavite ponovo da nadođu (stavila sam ih u ugrejanu rernu na 45 stepeni, i kad sam ih stavila unutra, isključila sam rernu - tako se proces ubrzava i stvarno budu mnogo ukune).

6. Namažite drugim, umućenim jajetom i obilno pospite braon šećerom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta svaki pleh. Pratite za svaki slučaj i čim dobiju zlatnu boju, možete probati čačkalicom za zube, ali nemojte otvarati rernu pre nego što prođe bar 18-20 minuta.

Idelane za praznični doručak za dan zaljubljenih.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: