Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Kroasani»Kroasani sa slanim nadevom

Kroasani sa slanim nadevom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Kroasani sa slanim nadevom
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
07/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
32
"Dobro došli u klub Zaljubljenih u kroasane sa slanim nadevom! Pogodite šta ćemo jesti danas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • sveži kvasac - 20 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 120 ml
  • voda - 120 ml
  • maslac - 125 ml, za premazivanje
  • nadev
  • šunka - 70 g
  • krem sir - 120 g
  • belanca - 1 komad
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajtetoplo mleko sa kvascem i šećerom, mešajte dok se ne rastvori i ostavite na toplom dok ne nadođe.

Posebno pomešajte mrvljeni sir sa belancetom i sitno iseckanom šunkom, dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U posudu prosejte brašno i dodajte so, promešajte i napravite udubljenje. Umutite viljuškom jaje i dodajte ga u udubljenje, zajedno sa uljem, toplom vodom i kvascem, zamesite tvrdo testo.

Podelite testo na 16 jednakih delova i oblikujte loptice, razvucite loptice na kore veličine tacne. Poređajte kore na dve gomilice (po osam kora) između mažite mekim maslacem.

Pokrijte streč folijom i čistom krpom 20 minuta. Svaku gomilicu razvucite na veliku i tanku koru, i podelite je na 16 trouglova.

Na širi dela svakog trougla stavite po malo od nadeva i uvijte u rolate.

Poređajte u pleh, namazan uljem i namažite kroasane prethodno umućenim žumancem i svežim mlekom. Ostavite tako jedan sat da se udvvostruče, nakon toga stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.

Meki i ukusni slani kroasani, za male i velike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: