Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Supa od jagnjećih crevaca sa svežim mlekom

Supa od jagnjećih crevaca sa svežim mlekom

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
641024010
Supa od jagnjećih crevaca sa svežim mlekom
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 2
07/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Jedna jedinstvena čorba koje ne samo da će vas zasititi već će vam zgrejati i srce"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća crevca - 1 kg
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • sveže mleko - 1 litar
  • voda - 500 ml
  • maslac - 125 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - za posipanje
  • celer
  • rezanca - 1 - 2 šake
  • jaja - 1 komad
  • sirće - 3 - 4 kapi
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo ma sitno crni luk, celer i zajedno sa narendanim šargarepama zapržimo u masnoći. Dodajemo očišćena i oprana crevca i dolivamo sveže mleko. Začinjavamo solju po ukusu i ostavljamo da se skuvaju creva. Nakon što su creva skuvana, vadimo ih i sečemo na male parčiće.

Vraćamo isečena creva u bujon i dodajemo rezanca. Kada su rezanca skuvana u posudi zapržimo maslac i alevu papriku i u tankom mlazu dodajemo u bujon.

U posudi umutmo jaje sa 3-4 kapi sirćeta i malo soli i u tankom mlazu dodajemo u ohlađenu supu. Gotovu supu posipamo biberom! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: