Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Brazilski kolač sa kafom i kakaom

Brazilski kolač sa kafom i kakaom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Brazilski kolač sa kafom i kakaom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
07/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Kada bi trebalo da izaberete jedan kolač, koji biste jeli do kraja života - da li biste izabrali ovaj?"

Potrebni sastojci

  • testo za kolač
  • maslac - 125 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 125 g, kristal
  • vanila - 2 kesice, suva
  • jaja - 3 komada, L
  • brašno - 125 g, belo
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • preliv
  • kafa - 250 ml, espreso
  • kakao - 2 supene kašike
  • šećer - 3 supene kašike, kristal
  • konjak - 2 supene kašike
  • i još
  • pavlaka - 200 g, slatka
  • šećer u prahu - 100 g
  • vanila - 1 kesica, suva
  • kokos - za posipanje
  • dekoracija - zrna kafe
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Kalup za tortu, prečnika oko 20 cm, namazan i obložen papirom za pečenje.

Radi se mikserom.

U posudi miksera mutite maslac oko 1 minuta, na krem. Dodajte šećer i mutite na visokoj temperaturi oko 3 minuta. Dodajte jaja, jedno po jedno, i vanilu.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i stavite u smesu. Mutite na niskoj brzini dok ne upije smesu od maslaca.

Testo sipajte u kalup, poravnajte.

Pecite na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.

Pripremite kafu, ostavite da se ohladi.

U posudi pomešajte kakao i šećer. Dodajte 2 supene kašike espresa, mešajte dok ne dobijete krem, a nakon toga dodajte celu kafu i konjak.

Kolač okrenite na poslužavnik i skinite papir za pečenje. Izbušite viljuškom. Kašikom sipajte smesu sa kafom.

Umutite pavlaku i šećer u prahu na čvrste vrhove. Kašikom grubo rasporedite preko kolača.

Pospite kokosovim brašnom i za dekoraciju stavite zrna kafe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: