Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Kajgana sa lukom i balsamiko sirćetom

Kajgana sa lukom i balsamiko sirćetom

Nikifor MaidanovNikifor Maidanov
Početnik
210
Kajgana sa lukom i balsamiko sirćetom
Fotografije: Nikifor Maidanov
1 / 4
08/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Malo balsamiko sirćeta i prstohvat fantazije će pretvoriti u ovu kajganu u kulinarsko remek-delo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 - 5 komada
  • crveni luk - 3 - 4 glavice
  • balasmiko sirće - 3 - 4 supene kašike, tamna
  • ulje - ili maslac za prženje
  • kobasica - po želji
  • biber
  • so
  • začini - po izboru (majčina dušica, origano, čubar, i ljuta aleva paprika ili beli luk)
* merne jedinice

Način pripreme

Na jakoj vatri ugrevamo ulje, posolimo ga. Stavljamo sitno iseckan luk, zajedno sa kobasicom (ako stavljate) i nakon minut dodajte alevu papriku da se prži.

Pre nego što luk bude gtov, dok je još hrskav sipamo balsamiko sirće odokativno, i sačekamo da se redukuje.

U međuvremenu pomešamo jaja sa začinima i kad tečnost ispari dodajemo ih u jelo. Ovde ima dve varijante:

1. Da nastavimo na jakoj vatri, bez previše mešanja, i tako dobijamo normalnu kajganu.

2. Da nastavimo na tihoj vatri, dodajemo minimalnu količinu vode imešamo brzim, kružnim pokretima na maloj površoni, ne dozvolite da se formiraju velki komadi, tako se dobija gusta kaša od jaja, idealna da se stavi na prepečeni hleb.

I na oba načina rezultat je odličan. Možete servirati direktno ili sa rendanim kačkavaljem, ili čak pomešano sa kutijom majoneza.

Ovo sam ja izmislila za ova jaja, ali verovatno postoji još načna da bude ukusnije. Eksperimentišite i Bon Appétit!

* Za jaja u pincipu koristim maslac, ali za ovaj recept mi se više dopada sa uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: