Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa kondenzovanim mlekom i limunom

Krem karamel sa kondenzovanim mlekom i limunom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Krem karamel sa kondenzovanim mlekom i limunom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
08/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Kondenzovano mleko krem karamelu daje čudesan ukus Probajte"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • kondenzovano mleko - 1 kutija (397 ml)
  • voda - 3 kutije (397 ml) topla
  • vanila - 3 komada
  • kora od limuna - 1 malo izrendana kora
  • za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U metalnu posudu stavite šećer, vodu i sok od limuna, kuvajte dok se potpuno ne rastopi šećer i dok ne postane zlatan (nemojte ostavljati previše da ne bi bio gorak). Rasporedite u posudice za krem karamel.

Umutite jaja mikerom dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte kondenzovano mleko, toplu vodu, vanilu, sitno izrendanu koru limuna i dobro promešajte. Rasporedite krem u posudice, preko karamela.

Poređajte ih u pleh sa hladnom vodom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 140 stepeni i pecite 90 minuta, na svakih 20 minuta stavljatje po 3-4 kockice leda u pleh (da krem karamel ne bi imao rupice).

Ostvite posudice da se ohlade u plehu sa vodom, da se karamel potpuno rastvori.

Hladan krem karamel staviteu frižider da se dobro ohladi, servirajte okrenute na tacnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: