Paprikaš od zamrznutog graška

08/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3002
"Uvek ukusan, uvek lak za spremanje - paprikaš od zamrznutog graška "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano142
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se oljušte i iseku na sitne kocke.

U šerpu sipamo ulje (oko 3 kašike) i izdinstamo iseckano povrće. Kada omekšaju dodajemo alevu papriku, nalivamo oko jednu do dve šolje vode i dodajemo zamrznuti grašak.

Solimo, posipamo mrvljenim čubrom i poklapamo šerpu poklopcem da se krčka na umereno jakoj temperaturi (oko 15-20 minuta).

Kada grašak omekša dodajemo pasiran paradajz ili u komadićima iz konzerve. Nakon što vri još 5 minuta, zgušnjavamo jelo s brašnom razmućenim sa malo hladne vode. Ostavljamo da se krčka još 5 minuta.

Pri serviranju paprikaš se posipa iseckanim peršunom i može da se jede kako topao tako i hladan.

Beleška: Ako u vašoj kuhinji umesto soli koristite instant bujone, možete da koristite od povrća ili teleći.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija