Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Paprikaš od zamrznutog graška

Paprikaš od zamrznutog graška

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
244541k68
Paprikaš od zamrznutog graška
Fotografije: Velichka Shtarbanova
4 / 5
08/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Uvek ukusan, uvek lak za spremanje - paprikaš od zamrznutog graška"

Potrebni sastojci

  • grašak - 400 g, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • ulje - 40 ml
  • brašno - 1 kašika
  • biber - 1 kašičic
  • čubar - prstohvat
  • morska so - 1/2 kašičice
  • peršun - 1/3 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se oljušte i iseku na sitne kocke.

U šerpu sipamo ulje (oko 3 kašike) i izdinstamo iseckano povrće. Kada omekšaju dodajemo alevu papriku, nalivamo oko jednu do dve šolje vode i dodajemo zamrznuti grašak.

Solimo, posipamo mrvljenim čubrom i poklapamo šerpu poklopcem da se krčka na umereno jakoj temperaturi (oko 15-20 minuta).

Kada grašak omekša dodajemo pasiran paradajz ili u komadićima iz konzerve. Nakon što vri još 5 minuta, zgušnjavamo jelo s brašnom razmućenim sa malo hladne vode. Ostavljamo da se krčka još 5 minuta.

Pri serviranju paprikaš se posipa iseckanim peršunom i može da se jede kako topao tako i hladan.

Beleška: Ako u vašoj kuhinji umesto soli koristite instant bujone, možete da koristite od povrća ili teleći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti