Posne paprike punjene prazilukom i pirinčem

09/04/2018
"Neverovatno ukusne i posne - kako da ih ne probate "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zelene paprike - 1.5 kg
  • praziluk - 2 drške
  • šargarepa - 3 komada
  • celer - 3 drške
  • paradajz - 400 ml (jedna mala konzerva)
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje
  • čubar
  • miks bibera
  • so
  • bujon od povrća - 2 kockice
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo ulje i iseckan praziluk, šargarepu i celer, da omekšaju, nakon toga dodajemo pirinač, dok ne postane providan, i dodajemo paradajz i jednu šolju tople vode.

Zčinimo miksom bibera i čubrom, solju i dva bujona od povrća.

Nakon što se zgusne, počinjemo da punimo očišećne i oprane paprike, nožem napravimo malu rupu, da ne bi ostale žive iznutra.

Ređamo ih u pleh i prelivamo toplom vodoom, uvijamo pleh folijom da ne izgore.

Stavljamol u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija