Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Posne paprike punjene prazilukom i pirinčem

Posne paprike punjene prazilukom i pirinčem

Petya ToskovaPetya Toskova
Pomoćnik kuvara
561628717
Posne paprike punjene prazilukom i pirinčem
Fotografije: Petya Toskova
2 / 4
09/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Neverovatno ukusne i posne - kako da ih ne probate"

Potrebni sastojci

  • zelene paprike - 1.5 kg
  • praziluk - 2 drške
  • šargarepa - 3 komada
  • celer - 3 drške
  • paradajz - 400 ml (jedna mala konzerva)
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje
  • čubar
  • miks bibera
  • so
  • bujon od povrća - 2 kockice
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo ulje i iseckan praziluk, šargarepu i celer, da omekšaju, nakon toga dodajemo pirinač, dok ne postane providan, i dodajemo paradajz i jednu šolju tople vode.

Zčinimo miksom bibera i čubrom, solju i dva bujona od povrća.

Nakon što se zgusne, počinjemo da punimo očišećne i oprane paprike, nožem napravimo malu rupu, da ne bi ostale žive iznutra.

Ređamo ih u pleh i prelivamo toplom vodoom, uvijamo pleh folijom da ne izgore.

Stavljamol u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: