Pileći bataci sa graškom i pečurkama

10/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Klasičan, ukusan, omiljen recept "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano581
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • pečurke - 400 g, sveže
  • grašak - 2 šolje (zamrznut)
  • mladi luk - 3 struka
  • začin od povrća - 1 kašika
  • sok os paradajza - 1 šolja (može i pire)
  • čubar
  • nana
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na krupno i zajedno sa batacima ih blago zapržite.

Dodajte alevu papriku, toplu vodu da se preliju i zamrznuti grašak. Ostavite da se krčkaju na slaboj ringli.

Operite pečurke ili ih očistite, isecite na parčiće. Nakon što je jelo vrilo oko 30 minuta možete da dodate i pečurke.

Skroz na kraju sipajte i sok ili pire od paradajza. začinite začinima po vašem izboru.

Ako vam se čini tečno, možete odozgo da pospete kašikom brašna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti