Alžirski burek

10/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3215
"Bureke volimo svakakve, ali baš ovaj alžirski burek nam je upravo zarobio srce "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 186
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - 1 kašika
  • luk - 1 glavica, isečen
  • mleveno meso - goveđe, 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • maslac - polovina pakovanja
  • kore za pitu - 1 pakovanje, gotove
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte luk isečen na sitno i dinstajte ga dok ne omekša. Dodajte mleveno meso, so, biber, kumin i kuvajte dok mleveno meso ne bude polu gotovo.

Uzmite dve kore i stavite nadev. Uvijte u obliku tompusa, dok dva kraja treba da stegnete tako da ne ispadne nadev. Pržite dok ne postanu zlatasti u zagrejanoj masnoći.

Još dok su topli namažite ih maslacem i nekoliko kapljica limunovog soka.

Čudesan dodatak vreloj supi!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija