Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u Rerni»Ditalini testenina sa mlevenim mesom i pečenim paprikama

Ditalini testenina sa mlevenim mesom i pečenim paprikama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k316
Ditalini testenina sa mlevenim mesom i pečenim paprikama
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
11/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Takav ukusan miris se širi iz kuhinje, da ne možemo da prestanemo da gutamo"

Potrebni sastojci

  • ditalini testenina - 200 g
  • mleveno meso - 250 g
  • crvene paprike - 3 komada, pečene i oljuštene
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 supene kašike
  • paradajz - 400 g
  • biber - po ukusu
  • origano - po ukusu
  • peršun - 5 strukova
  • preliv
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 2 šolje
  • brašno - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - 50 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U vreloj vodi skuvajte testeninu, procedite i ohladite tekućom vodom, da se prekine proces kuvanja. Sipajte proceđenu testeninu u pleh malog prečnika.

U tiganju ugrejte ulje i dodajte sitno iseckan luk, i pržite dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i isečene paprike, pržite dok se ne izdrobi mleveno meso.

Dodajte paradajz, isečen na kockice, origano i biber po ukusu, kuvajte dok se ne zgusne. Pospite sitno iseckanim peršunom i skinite sa vatre. Ravnomerno rasporedite smesu preko testenine.

Posebno umutite jaja sa brašnom i sipajte sveže mleko, posolite po ukusu.

Prelijte makarone smesom i prodrmajte pleh, stavite u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni.

Pecite dok ne dobije lepu boju i pospite rendanim kačkavaljem, vratite pleh u rernu i pecite dok se kačkavalj ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: