Brusketi na grčki način

11/04/2018
"Hrskavi brusketi sa aromatičnom tirosalatom, a vi izaberite da li ćete ih servirati sa vinom ili uzom "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano328
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za namaz očistite paprike od semenki i stavite ih u blender, sameljite sitno.

Dodajte kiselo mleko i napravite dva tri okreta nožem. Izmrvite sir i dodajte ga u njih, mešajte dok se sir ne izmrvi na granulice.

U posudu sipajte smesu i lagano dodajte maslinovo ulje, uz neprestano mešanja spatulom, dok se maslinovo ulje dobro ne upije.

Za bruskete ugrejte malo maslinovo ulje i u njega dodajte sitno iseckan čen belog luka, promešajte i ostavite sa strane. Isecitete baget na kriške i prepecite ih na roštilju.

Kriške namažite četkom, potopljenom u maslinovo ulje i porđeajte ih na tanjir. Na svaku krišku stavite po jednu supenu kašiku namaza i namažite po njoj.

U sredinu stavite po jednu maslinu i dve četvrtine krastavca, suprotno okrenute.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti