Mekana pogača sa limunadom

13/04/2018
"Ispostaviće se da je tajna mekane limunade u pogači "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • limunada - 250 ml
  • mlaka voda - 100 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica (7 g)
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada (žumance za premazivanje)
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 1 kg
  • susam - za posipanje
  • maslac - 40 g, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite ne mnogo tvrdo, elastično testo. Mešenje se preporučuje, jer što se testo više mesi, više će nadoći vaša pogača.

Namažite testo uljem i ostavite pokriveno da nadođe.

Podelite testo na dva dela, razvucite prvo jedno na ne mnogo tanku koru, namažite maslacem i uvijte u rolat. Rolat isecite na trouglove, poređajte ih u pleh, koji možete namazati uljem, ili obložiti papirom za pečenje.

Od drugo dela takođe oblikujte trouglove i poređajte između drugih, a od ivica napunite sredinu. Ostavite pogaču da nadođe, nakon toga je namažite umućenim žumancem, pospite susamom i pecite u ugrejanoj rerni na 160 stepeni.

Možete sami pripremiti dekoraciju, tako što napravite testo za dekoraciju i oblikujete cvetiće, a ako nemate vremena, ostavite ukusnu pogaču sa limunadom takvu kakva je.

Pecite je ne manje od 40 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti