Zapečeno jelo sa arpa testenininom iz rerne

14/04/2018
"Kuva se kao sva ostala zapečena jela, samo nekako ukusnije "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte sitno luk i beli luk. Ostalo povrće i secite na kockice, patlidžan oljuštite i ostavite da odstoji 20 minuta sa solju, da se odvoji gorak sok. Šargarepu izrendajte krupnije ili isecite uz pomoć ljuštilice na tanke kriške.

Arpa testeninu skuvajte u vreloj, posoljenoj vodi.

Maslinovo ulje ugrejte u velikom tiganju i dinstajte luk i beli luk.

Dodajte tikvice, šargarepu, patlidžan i papriku i pržite, mešajte često.

Stavite jedan paradajz, isečen na kockice, pospite prstohvatom šećera i kuvajte sve na tihoj vatri još 10 minuta. Začinite solju i biberom.

Kuvanu fidu ocedite, ostavite malo od tečnosti. Dodajte u povrće i promešajte. Dodajte i začine.

Sve sipajte u pleh i poravnajte. Na zapečeno jelo stavite drugi paradajz, isečen na tanke kriške. Pospite obilno rendanim, dimljenim kačkavaljem, pospite alevom paprikom i stavite da se zapeče 30 minuta.

Servirajte sa svežom majčinom dušicom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti