Letnja torta od jabuka sa keksom

14/04/2018
"Sveža torta koju možete da jedete sa istim zadovoljstvom i kada je toplo, i kada je hladno "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano407
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g, izmrvljen
  • maslac - 20 g
  • jabuke - 5 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer - 300 g
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks i podelite ga na dva jednaka dela.

Namažite dno kalupa za tortu maslacem i ravnomerno rasporedite jedan deo keksa. Pritisnite kašikom da biste oblikovali koru od keksa.

Posebno izrendajte očišćene jabuke, dodajte polovinu šećera i cimeta, dobro promešajte.

Psebno umutite pavlaku sa preostalim šećerom na krem. Na keks stavite polovinu smese od jabuka, a preko stavite polovinu krema od pavlake.

Na isti red stavite i preostali deo keksa, smesu od jabuka i krem od pavlake.

Pospite tortu po vašem ukusu, ja sam posula iseckanim pistaćima i izmrvljenim Oreo keksom.

Stavite tortu u frižider na 24 sata.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti