Pileći bataci prekriveni krompirom i kačkavaljem

14/04/2018
"Dodajte u naš predlog i čašu domaćeg vina, i spremni ste "
Priprema30 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno85 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano257
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 10 komada
  • krompir - 1 kg
  • za sos
  • luk - 1 glavica, velika
  • beli luk - 2 čena
  • senf - 2 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • sok od limuna - sok od jednog limuna
  • vegeta - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • još
  • maslac - malo, za premazivanje pleha
  • prezle - 1 supena kašika, za posipanje
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite batake, poređajte ih u pleh, namazan sa malo maslaca.

Oljuštite i operite krompir, izrendajte ih na batake ih i ravnomerno rasporedite preko njih.

U blender stavite očišećni luk, beli luk, senf, ulje, sok jednog limuna, vegetu i so po ukusu, sameljite.

Dobienim sosom prelijte krompir ravnomeno i pospite sa 1 supenom kašikom prezli.

Uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 250 stepeni.

Pecite tako 40 minuta, nakon toga odvijte pleh i pospite rendanim kačkavaljem, jelo pecite dok ne dobije lepu koricu od kačkavalja.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti