Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pileće džigerice sa hlebom i jajima

Pileće džigerice sa hlebom i jajima

Tanya ArabadjiiskaTanya Arabadjiiska
Šegrt
2322986
Pileće džigerice sa hlebom i jajima
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 4
15/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Živeli, za ukusne kulinarske improvizacije, za aromatične džigerice i dobre prijatelje"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • hlepčići - 3 - 4 komada, tip zemičke
  • jaja - 4 komada
  • luk - 3 velike i 4 male glavice
  • aleva paprika
  • so
  • masnoća - za prženje
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo džigerice, ostavljamo ih da se ocede. Isečemo luk na trakice.

Zagrevamo u tiganju masnoću i stavljamo džigerice, nakon što pobele dodajemo luk. Izdinstamo ih pod poklopcem 7-8 minuta, sklanjamo poklopac i pržimo dok se luk ne zarumeni.

Za to vreme isečemo hlepčiće na kocke. Nakon što su džigerice i luk gotovi, dodajemo kocke hleba, alevu papriku - po ukusu, i dobro promešamo.

Dodajemo i jaja, prethodno umućena i posoljena. Mešamo dok jaja ne budu gotova.

Serviramo posuto iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: