Pileći bataci sa sosom od pavlake i paradajza

16/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3101
"Garantovan odličan ukus "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano353
  • Pregledi tokom meseca75
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 800 g
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1 manja glavica, isečena na sitno
  • beli luk - 1 čen, isečen na sitno
  • paradajz soso - 120 ml
  • pavlaka - 150 ml, za kuvanje
  • bujon - 200 ml, pileći
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • pirinač - skuvan, za garnirung
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite batake solju i biberom. Zagrejte ulje u duokom tiganju na umerenoj temperaturi i zapržite batake po pet minuta s obe strane, počevši od strane sa kožicom.

Izvadite ih i stavite u vatrostalnu posudu i zapecite 15 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. U međuvremenu u ulju zapržite unapred isečen luk na sitno.

Nakon otprilike minut dodajte i beli luk isečen na sitno. Dobro promešajte i dodajte pavlaku, paradajz sos, bosiljak i origano i pileći bujon.

Kuvajte sos oko 5 minuta i sipajte ga u posudu za pečenje kod bataka. Pecite jelo još oko 30-35 minuta.

Servirajte toplo sa belim pirinčem ili garnirungom po želji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija