Pljeskavica sa šunkom i jajima

16/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3743
"Izvadite tanjire jer pljeskavica je gotova i mnogo je, ali zaista mnogo dobra "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite meso i zamesite ga s jednim jajetom, mlekom, maslacem, solju i biberom po ukusu. Stavljate smesu u frižider bar na jedan sat, da se dobro začini, nakon toga oblikujete 4 velike pljeskavice.

Uvaljajte ih u brašno i ispržite u zagrejanom ulju sa obe strane.

Izvadite pljeskavice i u istoj masnoći prvo ispržite šunku isečenu na tanko, a nakon što izvadite i nju ispržite i 4 jaja na oko.

Poređajte, tako što preko pljeskavica stavljate list šunke i jedno prženo jaje.

Ako želite, možete da napravite i sos od masnoće, u kome su se pržili sastojci, i 100 ml bujona. Sipajte bujon u kome ste rastvorili jednu kašiku brašna, u ostatak masnoće i ostavite na ringli dok se sos ne zgusne.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti