Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Pljeskavica sa šunkom i jajima

Pljeskavica sa šunkom i jajima

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
139362k31
Pljeskavica sa šunkom i jajima
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
16/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Izvadite tanjire jer pljeskavica je gotova i mnogo je, ali zaista mnogo dobra"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 5 komada
  • sveže mleko - 51 kašika
  • biber
  • so
  • maslac - 20 g
  • šunka - oko 100 g
  • masnoća - za prženje
  • bujon - 100 ml
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite meso i zamesite ga s jednim jajetom, mlekom, maslacem, solju i biberom po ukusu. Stavljate smesu u frižider bar na jedan sat, da se dobro začini, nakon toga oblikujete 4 velike pljeskavice.

Uvaljajte ih u brašno i ispržite u zagrejanom ulju sa obe strane.

Izvadite pljeskavice i u istoj masnoći prvo ispržite šunku isečenu na tanko, a nakon što izvadite i nju ispržite i 4 jaja na oko.

Poređajte, tako što preko pljeskavica stavljate list šunke i jedno prženo jaje.

Ako želite, možete da napravite i sos od masnoće, u kome su se pržili sastojci, i 100 ml bujona. Sipajte bujon u kome ste rastvorili jednu kašiku brašna, u ostatak masnoće i ostavite na ringli dok se sos ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: