Empanade sa dimljenom svinjetinom i spanaćem

16/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3743
"Izazov za sve koji su rešili da započnu dijetu - epmanade sa dimljenom svinjetinom i spanaćem "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 100 g
  • so - 1 kašičica
  • za nadev
  • dimljeno svinjsko meso - 300 g
  • spanać 300 g
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • mladi luk - 7 - 8 komada, perca
  • ulje - 20 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Testo se sprema tako što se u prosejano brašno na sitne parčiće iseče maslac i dodaju se umućena jaja. Ostavljamo malo žumanca jednog jajeta za mazanje odozgo. Dobro zamesimo dok se maslac ne istopi i ne dobije glatka i meka lopta od maslaca. Prekrivamo posudu s testom od maslaca folijom i ostavljamo je u frižider dok pravimo nadev.

Dimljeno meso, pečurke, luk i spanać isečemo na sitno. Stavljamo ih u teflonski tiganj ili bez masnoće ili sa sasvim malo i zapržimo na nekoliko minuta. Vadimo testo iz frižidera i na nabrašnjenoj radnoj površini ga razvijamo. Sečemo okrugle oblike čašom ili činijicom i stavljamo nadev na jedan deo kruga. Preklapamo ga drugom polovinom i pritiskamo po ivicama viljuškom, tako da ne izađe nadev.

Pečemo u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, dok na pola vremena spuštamo posudu za pečenje skroz dole da se ispeče dobro.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti