Pile sa pirinčem, spanaćem i pečurkama

16/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3270
"Veoma ukusno i sočno jelo neverovatnog ukusa!"
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano153
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 400 g, sveže
  • spanać - 400 g, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 100 g
  • začin od povrća - 1 kašika
  • biber - 10 zrna
  • biber - po ukusu, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije, stavite u šerpu s hladnom vodom.

Stavite šerpu na vatru i nakon što provri, sipajte vodu i ponovo operite pile. Ponovo ga stavite u šerpu, nalijte hladnu vodu i stavite ga na vatru, dodajte začin od povrća i zrna bibera, kuvajte dok meso ne bude gotovo.

U posudi istopite maslac i dodajte isečen luk na sitno i pečurke na krupno, pržite dok pečurke ne dobiju blagu preplanulost.

Dodajte dobro opran i proceđen pirinač, pržite dok pirinač ne postane staklen. Sklonite posudu s vatre i dodajte zamrznut isečen spanać, dobro promešajte.

Poređajte porcije pilećeg mesa, uvijte aluminijumskom folijom posudu i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite tako 30 minuta.

Sklonite foliju i pecite 5-10 minuta dok ne dobije veoma blagu preplanulost.

Nemojte da prepečete!

Biće veoma ukusno i sočno jelo neverovatnog ukusa!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija