Punjeni pileći batak bez kostiju

17/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Lakše se sprema nego što vam se čini, a mnogo je ukusnije nego što možete da zamislite "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano162
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 4 komada
  • masline - 200 g, bez koštice, sa paprikom
  • slanina - 200 g
  • pečurke - 200 g
  • vino - 2/3 šolje
  • ulje
  • so
  • začini za pile
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite kosti sa bataka, tako da pažljivo izvadite kost, a da meso ostane celo. Zatim dodajte začine za pile, soja sos i neka tako odstoji pola sata.

Propržite slaninu, pečurke i masline.

Dobijenom smesom napunite batake i ušijte.

Propržite ih sa obe strane, da malo porumene.

Stavite ih u tepsiju, a ako vam je ostalo od nadeva, stavite i njega u tepsiju.

Sipajte vino i pokrijte folijom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti