Čatar burek

16/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj181024
"Teško je da se odlučimo koje nam se pite više sviđaju - naše ili turske, pa zato jedemo obe vrste. Uživajte u još jednom neodoljivom predlogu "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada
  • susam - za posipanje
  • jaja - 1 komad, za premaz
  • Sos za mazanje kora
  • ulje - 1 vinska čaša
  • brašno - 3 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • sveže mleko - 4 kašike
  • Nadev
  • sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte sve sastojke za sos. U posebnu činiju izmrvite sir.

Uzmite dve kore, premažite sa oko 4 kašike sosa, koji ste napravili. Posipajte preko izmrvljeni sir. Kore secite po sredini, na pola. Svaku polovinu uvijte u rolat, pa stavite u tepsiju.

Ovaj postupak ponavljajte i sa preostalim korama, tako da uzimate po dve kore. Umutite jaje i rolate dobro premažite.

Posipajte susam preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30 minuta ili dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija