Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Domaće Oblande»Napolitanke sa ratlukom i tahini alvom

Napolitanke sa ratlukom i tahini alvom

Greti  SyarovaGreti Syarova
Početnik
42161
Napolitanke sa ratlukom i tahini alvom
Fotografije: Greti Syarova
1 / 4
17/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
30
"Zaboravite na gotove napolitanke iz prodavnice, ove su toliko sveže i ukusne da se bukvalno tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • oblande - 8 komada
  • ratluk - 2 kutije
  • tahini alva - 180/200 g
  • maslac - 200 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • čokolada - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mlekol i maslac na vatri. Dodajte i tahini alvu, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju stavite i čokoladu da se rastopi.

Mešajte dok ne dobijete gustu kašu. Ostavite sa strane da se ohladi.

Za to vreme rastopite ratluk na pari. Razvucite po oblandi, poravnajte i pokrijte drugom korom, dobro pritisnite.

Ja sam pritiskala između dve daske za sečenje. Kad se dobro ohladi ganaš sa tahinijem, namažite jednu koru, stavite gotove kore od ratluka, mažite ponovo ganašem i pokrijte korom.

Tako dobijate četiri sloja kora - kora, ganaš, kora, ratluk, kora, ganaš, kora. Pristikamo sa dve daske i ostavljamo na jednu noć u frižideru.

Drugog dana sečemo i uživamo u ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: