Brza torta bez pečenja

17/04/2018
"Svako može da napravi tortu uz našu pomoć, čak i vi - sada je trenutak da probate "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano184
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • čajni keksići - 3 pakovanja
  • ratluk - 2 pakovanja
  • voda - 1 šolja
  • kakao - 3 supene kašike
  • orasi - 2 supene kašike
  • maslac - 3 supene kašike
  • tečna čokolada - 3 supene kašike
  • bela čokolada - 200 g
  • čokoladne mrvice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Na vatri ugrevamo vodu i u njoj rastvorimo jedno pakolvanje ratluka i 1 supenu kašiku maslaca. Dodajemo tečnu čokoladu i kakao, mešamo i skidamo sa vatre.

Izlomimo sav keks u smesu, sipamo orahe i kad se malo ohladi počinjemo da gnječimo rukama dok ne dobijemo homogenu smesu, gustine paste.

Isečemo ratluk iz druge kutije na komadiće i dodajemo ga u smesu, ponovo malo promešamo.

Obložimo svuda okruglu posudu folijom i namažemo je sa malo ulja. Sipamo unutra smesu, pritiskamo i dobro poravnamo.

Stavljamo u frižider na 40 minuta, nakon toga okrećemo tortu na širok tanjir.

Rastopimo belu čokoladu, zajedno sa preostalim maslacem /2 supene kašike/ na pari i prelivamo obilno tortu.

Sačekamo da se malo stegne glazura i posipamo čokoladnim mrvicama.

Stavljamo i čuvamo tortu u frižideru.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti