Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Posni kolačići

Posni kolačići

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087762
Posni kolačići
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
17/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Za praznike, za post ili tek onako - poslužite ove posne kolačiće"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1/2 kocke
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i u sredini brašna napravite udubljenje.

Razmutite kvasac u 10 ml mlake vode i isipajte u udubljenje. Dodajte ostale sastojke - so, šećer i ulje.

Zamesite testo, tako da pomalo dodajete mlaku vode. Mesite dok ne dobijete lepo, vazdušasto, srednje meko testo.

Pokrijte ga krpom i ostavite ga da duplo naraste, oko 45-50 minuta.

Nakon toga zamesite testo ponovo.

Kada je spremno, onda počnite da kidate od testa male lopte, od kojih ćete napraviti duge trake oko 20 cm i od njih napravite kolačiće željenog oblika.

Poređajte ih u nauljanu i nabrašnjenu tepsiju i neka odstoje 20 minuta, da ponovo narastu.

Po želji, možete posipati preko susam ili mak.

Stavite kolačiće u zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Kada budu gotovi, onda ih izvadite i pokrijte krpom.

Nemojte da ih ostavljate dugo - neverovatno su ukusni i hrskavi, dok su još topli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: